Årets feiring

I Girl Geek Dinners setter vi 8. mars høyt. Det er kvinnedagen, og tid for å hylle alle de som har tråkket opp stiene for oss opp igjennom tidene. Hvert år feirer vi denne dagen med en festkveld i samarbeid med NxtMedia og Kosmorama. I år hadde vi følgende på programmet:

  •  Filmvisning Werner Herzogs «Lo and behold”.
  • Lina Reinsbakken: Spennende VR-film prosjekt
  • Elina Willert: En gründer-reise
  • Kåring av årets DigIT-kvinne
  • Nachspiel med Kosmorama-gjengen på Sellanraa

Mange gode foredrag, men det mest spennende på programmet er som vanlig årets DigIT-kvinne. De nominerte var:

Letizia Jaccheri, instituttleder for Datateknikk på NTNU

Gøril Forbord, forretningsutvikler i Trønder-Energi, og tidligere leder i Technoport

Kristina Brend, grunnlegger av Girl Geek Dinners Trondheim og entreprenør

Jenteprosjektet Ada, rekrutteringsinitiativ for jenter innen IT på NTNU

nominerte digit 2017

 

Fire flotte kandidater som alle har hatt stor betydning for kvinner og teknologi i Midt-Norge. Juryens begrunnelse lød som følger:

“Hun er et utrolig godt eksempel på en enkeltperson som har stått på gjennom mange år, som har hatt direkte innvirkning på både mange kvinner og menn i IT-sektoren i Trøndelag og som er en aktiv pådriver for å få flere kvinner inn i fagfeltet.

 

Hun har gitt mange aha-opplevelser rundt kvinner og data. Hun aktualiserer problemstillingen på en feirende måte. Hun bidrar til at likestilling blir en selvfølgelighet i dagligtale, ikke en krangel.

 

Hun er en foregangskvinne som i stor grad har bidratt positivt til å fremme IT- og medieteknologi i regionen. Hun er en foregangskvinne i et mannsdominert IT miljø, men uredd som hun er kaster hun seg inn i nye spennende prosjekter. Åpning av Telenor NTNU AI lab i dag er også et godt bevis på dette. I tillegg har hun i mange år jobbet aktivt med å fremme kvinners plass i akademia ved å etablere nettverk på tvers av institusjoner både nasjonalt og internasjonalt. Hun leder over 200 ansatte fordelt på tre campuser fordelt på to byer og har en viktig rolle for utvikling av datateknologi og informatikk ikke bare i regionen, men også nasjonalt og internasjonalt.”

Årets DigIT-kvinne 2017 gikk meget fortjent til Letizia Jaccheri!

Juryen bestod av:  Tanja Holmen, Ingeborg Volan, Berit Alvestrand, Jaya Thomlison, Aurora Klæboe Berg, Monica Storvik

Vi gleder oss til neste 8. mars!