Kaos og omstilling

Et stort antall damer, et knippe heldige menn, en tre måneder gammel baby og en selskapssyk puddel – det var en variert gruppe lærelystne som møtte opp på GGD-arrangementet 31. januar.

Temaet var Kaos & omstilling, vertsbedriften var Bennett reklamebyrå, og billettene hadde vært utsolgt en stund. Lokalet fyltes raskt av både ferske geeks og rutinerte travere. Støynivået (les: lyden av mingling) røpte at terskelen for å komme i prat med noen, kjente eller ukjente, var lav. Akkurat slik det skal være på et GGD-arrangement!

Girl Geek Tine Hunt var arrangementsansvarlig og den som, på en elegant måte, satte rammene og ledet oss gjennom kvelden.

Tine Hunt Girl Geek Dinners Trondheim

Avisdød og ungdommens mediebruk

Den første som ble presentert, var byråleder i Bennett, Nils Heldal. Nils sparket i gang med en presentasjon av Bennett. Reklamebyrået har holdt på siden 1987, og har overlevd mer enn ett paradigmeskifte: Oppfinnelsen av radio og kino, og ikke minst da TV-en gjorde sitt inntog. Et fint bakteppe, når temaet for kvelden var kaos og omstilling.

Nils Heldal byråleder i Bennett

Neste tema Nils tok for seg, var endring i mediebruk. Om hvordan avislesing har gått ned, spesielt blant de under 30. Ikke overraskende. Spådommer om avisenes død har vi lenge fått, og tall som viser utviklingen i de største mediehusene fra 2009 til 2015, er ikke lystig lesning. I gruppen med minst forbruk var ungdommen en gjenganger. Lite avis- og magasinlesing, lite radiolytting og lite lineær TV-titting – hva gjør de, egentlig? Streamer og bruker mobil, er visst svaret, og unge kvinner står for den største økningen, spesielt på Snapchat og Instagram.

Markedsføring uten midler – hvordan?

Nestemann ut var Leiv Aspén, som i dag bruker sine kreative evner i stillingen som art director, digital innholdsutvikler og potet i Bennett. Med omfattende erfaring fra ulike festivaler, blant annet Pstereo, vet han hva det vil si å skulle markedsføre med slunken lommebok. Han har flere ganger vist at så lenge du er kreativ, kan du komme langt med få kroner. Med verktøy som iPhone-kamera, Mac, sosiale medier og nyhetsbrev har han klart å skape stor blæst, nærmest gratis. Husfliden, boligprosjektet Grilstad og restauranten Caya var blant eksemplene han viste frem.

Leiv Aspén

Selv om arrangementet foregikk i Bennetts loftslokaler, var det høyt under taket når det kom til engasjement og deltakelse. Det skortet ikke på spørsmål og kommentarer fra salen.

«Når vi kan gjøre så mye selv, trenger vi egentlig reklamebyråer?» var kanskje ett av de mer utfordrende spørsmålene byrålederen selv fikk bryne seg på.

Girl Geek Dinners Trondheim

Vi fikk også en liten presentasjon av et av Bennets produkter, nemlig digital annonsepakke (DAP). Eirik Niemi fortalte om hvordan dette fungerte og hvilken effekt dette hadde på salget for meglere, som var eksempelet han brukte.

Tar du utfordringen?

Da Tine Hunt introduserte kveldens utfordring og spurte hvem som ville presentere et tilfeldig tema i ett minutt, med null forberedelsestid, var det et øyeblikk usikkert om noen ville melde seg. Det hørtes unektelig ut som noe som ville foregå langt utenfor komfortsonen til de fleste. Likevel, fem tøffe deltakere endte på scenen.

Lykkehjul, foredragsutfordring

Vant vin med sokkepresentasjon

Ved hjelp av et lykkehjul fikk de tildelt hvert sitt tema, henholdsvis sokker, møtekultur, fake news, nettroll og det å være nest best. Hjelpes, tenker du kanskje, men alle løste utfordringen på imponerende vis. Etter juryens vurdering, var det historien om sokker og oppfordringen om å lære seg å bøte dem før det er for sent, som fortjente seieren – og en flaske vin.

Etter enda litt mer mingling og enda litt mer skravling, gikk folk etter hvert hjem – mette av input, og ikke minst: deilig, grønn matservering levert av Hagen.