LED-Wearables Workshop hos Hackheim

15 ivrige deltakere møtes på Work-Work 23. august for å lage sin egen LED-tiara. Det var hackerspacet Hackheim som var instruktører. De har et verksted og møtes for å bygge ting fordi det er gøy. Viktige grunnpilarer i makerkulturen er deling både av kunnskap, utstyr og ferdigheter. I Work-Work sine lokaler i Munkegata har de et verksted med alt man trenger. På søndager og onsdager er det åpent for alle nye og nysgjerrige.

Dagens hardware var hentet fra Adafriut Industries. Adafruit ble starta av MIT hacker & ingeniør Limor “Ladyada” Fried.

Klarer du å gjette hvorfor hun kalles Ladyada?

Målet hennes var å lage det beste stedet på nett hvor man kan byggesett til alle mulige dingser – en stor suksess verden over.

Har du lyst å prøve selv? Vi tok utgangspunkt i følgende video:

Kreativiteten var det eneste som satte grenser. Noen lagde tiara med ulike design, andre lagde smykker og krone. Martin fra Vitensenteret hadde med seg slips som han sydde LED-lysene rett inn i – klare for neste fest!

Sjekk ut bildedrysset her.

Kveldens sponsorer var Dataforeningens faggruppe Embedded.TRD og Experis IT.

Dataforeningen (DND) er linjeforeningen for voksne i IT-bransjen. Her får du mulighet til faglig påfyll, nettverksbygging og kompetanseheving på tvers av bedrifter. I dag er det 12 ulike faggrupper i DND Trondheim som hele tiden arrangerer nettverksmøter, workshops, kurs og konferanser.

Experis IT rekrutterer IT-folk til riktig jobb. Hvert år fyller de 400 faste stillinger og holder over 6000 intervjuer, så her er det muligheter til å få hjelp enten hvis man er på søken etter ny jobb eller hvis man trenger hjelp til rekrutteringsprosessen i egen bedrift. Les mer her.

 

Arrangementet var en del av teknologi, innovasjon og kreativitetsfestivalen Trondheim Playground. Med over 10 000 deltakere og 50 arrangementer på 5 dager var det store muligheter for å lære noe nytt. Se hele programmet her: http://trondheimplayground.no/